Hrvatski English
BUDI DOBAR KAO DOWN

Novosti

SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA PREPOZNALA RAD NAŠEG CENTRA

 Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je na projektu Centra imenovala ravnateljicu Branku Butorac,dr.med,članicu EDSA predsjedništva,  nacionalnim projekt managerom za Hrvatsku kroz implementaciju projekta "Poticanje društvene povezanosti kroz povećanje skrbi za djecu s poteškoćama od institucija na skrb lokalne zajednice" ( deinstitucionalicaji). Ovim činom je WHO prepoznao nastojanja našeg Centra za postizanjem što kvalitetnijeg života osoba s poteškoćama u razvoju te je prepoznao da su temelji programskih aktivnosti Centra utemeljeni na europskim i svjetskim vrijednostima koje čuvaju dostojanstvo osobe i obitelji, te otvaraju mogućnost osobama s Down sindromom da odrastaju, osamostaljuju se i sretno žive uključeni u život lokalne zajednice.Ravnateljica Centra , koja je majka djevočice s Down sindromom a ujedno i liječnica kroz ovo priznanje WHO dobila je i osobno i stručno priznanje za svoj rad.

TONI ĆEHIĆ PRVI MAESTRO DI CUCINA IZVAN ITALIJE

 Toni Čehić, naš veliki prijatelj, djelatnik Srednje strukovne škole Eugena Kumičića iz Rovinja te stručni voditelj PAPO programa je 21.09.2009.g na gala večeri u Kongresnom centru Ville Ponti u Vareseu, Italija pred dvjestotinjak uglednika privrednog, kulturnog i političkog života iz svih krajeva Italije primio najprestižnije odličje profesionalnog Reda Talijanske federacije kuhara.Ovim činom Toni Čehić je postao prvi Maestro di cucina izvan Italije.Hrvatska može biti ponosna na Tonija a Centar je oduševljen njegovim uspjesima i sretan što tako veliki stručnjak meastralno podiže generacije PAPO-vaca.Hvala Toni.Volimo te.

JAVNA EVALUCIJA PAPO PROGRAMA U MARIJI BISTRICI

 Četvrta generacija naših PAPO-vaca je 18.09.2009.g u Mariji Bistrici, pred tročanom, stručnom komisijom , svojim roditeljima i prijateljima iz našeg Centra uspješno prezentiralo ugostiteljske vještine te položilo prvi modul PAPO programa. Javna evaluacija održana je u restoranu "Grozd" čija je vlasnica Blaženka Benci također majka dječaka s Down sindromom. Slavodobitnici ovaj put su bili: Luka Bagarić iz Pule te Iva Crnjac, Matija Jurec, Buga Bradić, Filip Džida i Petra Požgaj iz Zagreba. Ujedno najavljujemo javnu evaluciju treće generacije PAPO-vaca koja će se održati 10.10.2009.g u Delnicama.

NAŠI "KONOBARI" VRATILI SE IZ SARAJEVA

Naši mladići i djevojke vratili su se sa kongresa o Down sindromu koji se je ovaj vikend održavao u Sarajevu, BiH a na kojem su oni tijekom coffee break-a posluživali kavu sudionicima Kongresa. Novinari sarajevskog Oslobođenja nazvali su njihovu prezentaciju stečenih vještina performansom koji je oduševio sve prisutne roditelje, stručnjake i druge sudionike. Čestitamo!

POTPORA VELEPOSLANSTVA RH U BiH PREZENTACIJI PAPO PROGRAMA NA EUROPSKOM KONGRESU O DOWN SINDROMU

Obzirom da će naša mladež s Down sindromom, prvi put izvan Hrvatske, prezentirati stečene vještine iz PAPO programa na Europskom kongresu o Down sindromu u Sarajavu, na samom svečanom činu otvaranja kongresa, u petak 03.travnja 2009.g, nazočiti će osobno Veleposlanik RH u BiH gospodin Tonči Staničić.Ujedno, tog istog dana u 12.00 sati upriličiti će se u Veleposlanstvu svečani prijem  naših "konobara" i djelatnika DSC Pula.Radujemo se susretu i zahvaljujemo na potpori!

1-5 od 59 Sljedeća >>

Osobe s Down Sindromom su, prije svega ljudi.

Imati dijete s Dowm sindromom u početku znači da roditelji ulaze u svijet straha i pitanja na kojih odgovora nema. No,kada u naručju držimo novorođenče s Down sy,možda je naš pogled,pun straha i sumnji, to što ga čini drugačijim po prvi put. Svrha ovih redaka je doprinijeti da obitelji osoba s Down sy vide svog sina ili kćer kao još jednu običnu osobu,s istim mogućnostima, istim pravima, istim odlikama te s nužnom pomoću da bi sve prije navedeno moglo postati moguće.

*Topli su kao zrake sunca.
Komuniciraju sa svojom sredinom tražeći neizmjernu ljubav i prijateljstvo,
sretni što nam ljubav mogu vratiti.


*Trebaju nas, našu potporu, našu skrb, i onda će dati svoj maksimum .
Razvit će svoja vlastita iskustva i biti sposobni preuzeti nadzor nad
vlastitim životom onoliko koliko je to moguće.