Volonterski kamp Našičana u Puli

pula-otvoreno-srce-nasice

O kampu, Puli, centru za rehabilitaciju i drugim događajima profesor Anđelko Cvijetović je za TV Našice napisao nekoliko rečenica.

„S koncertom Parnog valjka i Akija u Areni, u ponoć je okončan naš II. integracijski volonterski kamp u Centru za rehabilitaciju Down sindrom centru Pula! Hvala DSC Pula za ovaj završni glazbeni doživljaj! Zahvaljujem svim sudionicima, a bilo nas je 41! Ostvarili smo preko 90 radionica za koje drżim da su vrsnog pedagoškog karaktera i vrijedne da ih prezentiramo bar lokalnoj zajednici.

pula-otvoreno-srce-nasice2

U edukativno – iskustvenim radionicama kroz dvanaest dana sudjelovali su volonteri udruge Otvoreno srce, učenici s Down sindromom iz OŠ J.J. Strossmayera Đurđenovac, osobe s Down sindromom koji su svakodnevni korisnici Centra te djeca i njihovi roditelji s raznih strana Hrvatske koji su u programu rehabilitacije.

pula-otvoreno-srce-nasice3

Sadržaj radionica uključivao je asistiranje u aktivnostima na plaži tijekom trajanja hidrokineziterapije, uređenje vanjskih i unutarnjih prostora Centra, osobne i grupne radno-terapeutske edukacije te jednodnevni edukativni izlet u Nacionalni park BRIJUNI.

Naši su volonteri bili sudionici ali i kreatori u svakodnevnim glazbeno – plesnim  aktivnostima, igrokazima, sportsko – rekreativnim, likovnim, te ostalim sadržajno bogatim zabavnim aktivnostima natjecateljskog karaktera što je posebno veselilo svakog učenika i dijete kad postigne uspjeh. Zajedništvo kroz ples, loptanje, i glazbeni CD kao nagrada, bili su jedan od zanimljivih detalja, jer su se kroz te situacije uključile baš sve osobe s Down sindromom od 2 godine pa do 50 godina.

pula-otvoreno-srce-nasice4

Posebna hvala kolegici Slađani Mihalj za ogroman motivacijski i kreativni doprinos, kolegicama Saneli Mandić, Zdenki Mihaljević, Ančici Bolanči i Zlatko Kovaču, koji su svaki svoj dio odgovornih zadaća uradili predano, profesionalno, a opet dušom i roditeljskom odgovornošću.

pula-otvoreno-srce-nasice8

Ponosan sam na sve naše volontere za odgovorno djelovanje otvorenog srca prema osobama s Down sindromom svih dobnih skupina i spremnost u svako doba. Radostan sam zbog naše djece i učenika s Down sindromom što smo im pružili priliku da živimo u ovakvom zajedništvu i svi se integriramo!

pula-otvoreno-srce-nasice5

Radostan sam i što nas je ravnateljica našičke OŠ D. Pejačević povremeno obilazila i tako dobila uvid u aktivnosti i metode rada. Hvala domaćinima i svim djelatnicima Down sindrom centra na čelu s dr. Branom Butorac.

pula-otvoreno-srce-nasice9

Impresije su ogromne pa pustimo volonterima neka nam o volonterskom kampu i doživljajnoj pedagogiji svjedoče uskoro! Neka se dobar rad daleko čuje, a uz podršku Gradonačelnika Žagara, RK Nexe, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta sa zahvalnošću se i dalje ufamo!” – – rekao je među ostalim profesor Cvijetović.

pula-otvoreno-srce-nasice6

Par riječi i zahvala rekla je i učiteljica Zdenke Mihaljević iz OŠ Đurđenovac.

„Učenici odgojno – obrazovne skupine OŠ Đurđenovac, njihovi roditelji i osobno zahvaljujemo svima koji su svojim radom i financijskom pomoći omogućili njihov boravak u DSC Pula i 12 prekrasno provedenih dana pretvorili u nezaboravno sjećanje. Pedagoginji i ravnateljici OŠ ĐURĐENOVAC, pratiteljima ANDREJI i ANČICI, udruzi OTVORENO SRCE i prof. ANĐELKU,prof. SLAĐANI, i Saneli, prof.ANI MAGAŠ,svim volonterima,a posebno LUKI, MATKU i JELENI, ravnateljici OŠ D.Pejačević JASMINKI što je svojim druženjem s djecom uljepšala naš boravak i pokazala svoje otvoreno srce, Ministarstvu odgoja i obrazovanja, a posebno SABINI i ADRIANI, poreznom stručnjaku iz Zagreba HRVOJU ZGOMBIĆU, gradonačelniku KREŠIMIRU ŽAGARU, načelnicima općina ĐURĐENOVAC, D.MOTIČINA, FERIČANCI i KOŠKA, dožupanu VULINU i predsjedniku Županijske skupšt. ANTUNU KAPRALJEVIĆU, župniku ZORANU i fra JOZI GRBEŠU, a posebna hvala svim zaposlenicima DSC Pula, našem prijatelju SREĆKU i ravnateljici BRANKI BUTORAC na ugodnom druženju i obiteljskoj atmosferi. Jedva čekamo sljedeći susret. HVALA OD SRCA !“ – rekla je puna hvale učiteljica Mihaljević.

pula-otvoreno-srce-nasice7

Izvor: www.nasice.com

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.